Αρχική σελίδα » Προγράμματα προαγωγής ψυχικής υγείας » Προαγωγή υγείας παιδιών και γονέων με συναισθηματικές διαταραχές » Πρόγραμμα εκπαίδευσης

Η Παιδοψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» πραγματοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματίες ψυχικής υγείας με αντικείμενο την προαγωγή υγείας παιδιών και γονέων με συναισθηματικές διαταραχές.

Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση στη μέθοδο "Ας μιλήσουμε για τα παιδιά". Η κατανόηση της επίδρασης των προβλημάτων ψυχικής υγείας στη γονική λειτουργία για τα παιδιά καθώς και η γνώση των διαθέσιμων μεθόδων που διευκολύνουν τους γονείς να υποστηρίξουν την ανάπτυξη των παιδιών τους, αποτελούν τον πυρήνα της παρέμβασης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 8 (οκτώ) εβδομαδιαίες δίωρες συναντήσεις με διαλέξεις, παιχνίδι ρόλων, εστιασμένη συζήτηση και προβολή video.

Οι συναντήσεις του εκπαιδευτικού κύκλου Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2014 θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη από 5/2/2014 ως 26/03/2014  και ώρα 15:15 – 17:15 στον χώρο της Πανεπιστημιακής Παιδοψυχιατρικής Κλινικής.

Στους εκπαιδευόμενους χορηγείται το manual και logbook της παρέμβασης, οδηγοί βοήθειας για γονείς και παιδιά και πιστοποιητικό εκπαίδευσης.

Εκπαιδευτές: Γ. Κολαΐτης, Γ. Γιαννακόπουλος

μάθετε περισσότερα...